‘Ik heb een brede interesse in mensen, in wat hen bezighoudt in hun werk en dagelijks leven. In mijn vak tandheelkunde kan ik deze sociale kant mooi combineren met het technisch handelen. Ik vind veel plezier in het knutselen op de vierkante millimeter. Mensen weer blij laten lachen en goed en pijnvrij laten kauwen met een prachtig gebit, geeft mij veel voldoening.’

Rutger Hazebroek

Rutger Hazebroek is in 2015 als één van de eersten in Nederland erkend als Restauratief Tandarts door de Nederlands Vlaamse Vereniging Restauratieve Tandheelkunde (NVVRT) en door de European Prosthodontic Association (EPA). Dit houdt in dat hij een groot vizier heeft voor de vorm en functie van het gebit en het herstel ervan. Daarnaast is hij sinds 2020 geaccrediteerd als tandarts-implantoloog door de Nederlandse Vereniging voor Implantologie (NVOI).

Als de vorm en functie van uw gebit door slijtage of tandbederf in de loop der jaren verminderd zijn, kijkt Rutger samen met u naar de best passende oplossing om deze te herstellen. Met als doel een mond waarmee u weer goed kunt eten en praten én (stralend) lachen. Maar belangrijker nog is het om slijtage te voorkomen door te zorgen dat een nieuwe restauratie voldoet aan de juiste anatomische vorm en daarmee de juiste functie.

Specialiteit: plaatsen van implantaten

Als het plaatsen van implantaten (kunstwortels) nodig is bij het herstel van uw gebit, wordt deze behandeling bij DentiQ meestal door Rutger uitgevoerd. Nadat hij jarenlang de constructies op implantaten heeft gemaakt, zowel in de algemene praktijk als in het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Rijnmond, is hij zich gaan verdiepen in het plaatsen van de implantaten. Hij volgde diverse cursussen op het vakgebied implantologie en nam deel aan de Masterclass Implantologie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Inmiddels heeft Rutger ruime ervaring opgedaan in het plaatsen van implantaten.

BIG-nummer: 79060780902